Nu vid juletider är det mer en vana än ett undantag att baka lussekatter.
Jag tycker själv att det är mycket roligt att baka lussekatter men tycker att det tar ganska lång tid och blir oftast väldigt många när man väl gör det. Ett annat alternativ är då att göra en saffranskaka. Man får känslan och smaken av jul på ett nytt sätt. Testa gärna att servera den med vispad grädde och hjortronsylt.
Ingredienser
ca 200g smör
4 dl mjöl
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 pkt saffran
Garnering
ev Florsocker
1. Smält smör. Vispa ägg och socker poröst.
2. Stöt saffran i en mortel (gärna med en sockerbit)
3. Tillsätt saffran, matfett och mjölk i äggblandningen
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i smörade och bröade formen.
Sikta ev florsocker över kakan innan den ska serveras. En klick vispad grädde och hjortronsylt kan sätta guldkant på tillvaron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar