söndag 6 november 2011

Mat med smak av Italien

Här kommer ett förslag och inspiration till en tre rätters italiensk middag. Efterrätten görs dagen innan.

Förrätt
Smördegsplattor
Coctailtomater
Turkisk yoghurt
Philadelphiaost
Basilika pesto
Olja
Salt & peppar


Skär smördegsplattorna i valfri form och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda philadelphiaost och turkisk yoghurt och bred sedan ut smeten på smördegsplattorna. Skär upp tomaterna och lägg ovan på. Ringla över olja och pesto. Krydda med salt och peppar.
Grädda i ugnen på 225° i ca 10 minuter eller tills smördegen blivit frasig. Servera!

Huvudrätt
pasta av valfri sort (jag valde tagliatelle spinaci)
Nötfärs (blandfärs går också bra)
Röd lök
Gul lök
Morötter
Vitlök
ägg
Krossade tomater
Passerade tomater
Grillkrydda
salt
peppar
basilika (färsk)


Blanda ihop färsen med rödlök, gullök, pressad vitlök, morötter och ett ägg (kan behövas fler beroende på hur mycket du gör). Forma rätt så stora köttbullar och lägg i en stekpanna med riktigt med smör i. Bryn dem. Medan det pågår börjar du med tomatsåsen, blanda ihop krossade och passerade tomater och krydda. Häll sedan tomatsåsen över köttbullarna (här gäller det att ha en ganska stor stekpanna med höga kanter annars kan man lägga köttbullarna i grytan med såsen om man vill, akta er för det skvätter ganska mycket). Koka pastan samtidigt enligt förpackningens bruksanvisning. Servera!

Efterrätt 
Turkisk yoghurt
Frysta hallon
florsocker
vispad grädde

Blanda ihop allting, smaka av och ställ in i frysen i valfri form. (kan smart förvaras i en vanlig glassförpackning). Servera!


Ps:
Till huvudrätten eller förrätten kan även en sallad serveras.
Min Italienska sallad bestod av basilika, kruksallad, tomater, mozzarellaost och avokado

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar