onsdag 16 november 2011

Pesto+Lax = Himmelskt gott!

Igår prövade min pojkvän att tillaga laxen tillsammans med basilika pesto. Det blev oerhört lyckat och jag tyckte att ni skulle få ta del av receptet.

Ingredienser:
Laxfiléer
En burk basilika pesto (eller annan smak man gillar)

Tillbehör: Ris, pasta eller potatis

Lägg laxfiléerna i en ungssäker form, strö över pesto i lagom mängd och gärna lite smör för att undvika en torr fisk. Grädda i 225° tills fisken är genomstekt. Tänk på att inte över"steka" fisken då blir den torr och väldigt tråkig. Vi valde ris som tillbehör och det smakade väldigt gott ihop.

Den pesto som blir över kan man göra en sås av. Tillsätt bara lite olja och smör och koka ihop det med pesto och Volià en sås.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar