lördag 19 november 2011

Härliga scones

Jag och min kusin bakade förra helgen supergoa scones.
Hon tipsade mig om att man kunde ha i lite havregryn/korn blandning istället
för att ha bara vetemjöl eller grahamsmjöl.

Ett tips när man bakar scones är att låta dem vara lite kladdiga när man lägger ut dem på plåten,
på så vis undviker man att brödet blir torrt och tråkigt.


För att göra scones (16 bitar) behöver man:
mjöl 8dl
smör 100gram
salt 1tsk
(socker ev. vaniljsocker om man gillar det 1 tsk)
mjöl eller fil  ca 3dl

Sätt ugnen på 250°. Blanda torra ingredienser och tillsätt därefter smöret. Sist tar man i mjölken.
Om degen blir för kladdig ta ej i mer mjöl utan använd er av platsfolie för att trycka ut den på
plåten (obs ta bort den innan ni placerar den i ugnen!).
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (varierar beroende på ugn)
Servera tillsammans med te för en riktigt engelsk känsla eller mys ihop med en varm kopp choklad. Marmelad, smör och ost av olika slag passar extra bra som pålägg. 

Nybakade scones, placerade i en fin liten brödkorg (ser oerhört snyggt ut vid servering)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar