Jag och min lillasyster bakade tillsammans muffins att bjuda på till påskfikat. När jag gör muffins brukar jag allt om oftast använda mig av recept för sockerkaka (det blir oftast fler muffins och godare smet). Skillnaden mellan en muffinssmet och sockerkakssmet är att den förstnämnda rör man smör och socker poröst först och sockerkaka är socker och ägg först. Sockerkakassmeten är enligt mig lättare och godare, men självklart är det en smaksak.
Just dessa härliga små muffins är en äggfrisockerkakassmet, den blir lite mossigare i konsistensen men blir väldigt mycket av den. Här blev det till synes inte så många muffins (bara 12) men de är i väldigt stora muffinsformar. Gör man i vanliga bullformar blir det ca 16-20 stycken.
Som en liten överraskning när man äter muffins bör det finnas något gott inuti. I dessa finns det en noblessbit som är lagt så som den längst upp ligger (horisontellt). Sedan finns det även några hallon precis under den övre dekorativa noblessbiten. Glasyren kan man göra själv men min syster ville så gärna använda en tub med färdig, vi valde rosa (finns oftast i massa olika färger). De små figurerna är sockerfigurer och äts upp och är rätt så goda, men dock väldigt söta. Detta är utmärkt tips för barn att dekorera med (glasyren används som klister). Det är säkert en hit på barnkalas att bjuda på dessa muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar