torsdag 12 april 2012

En annan tradition till Påsk

Sådär kring påsk när familjerna återigen samlas efter att inte sett varandra sedan julhelgen blir det ett kärt återseende och mycket mat. I min familj har vi sedan länge struntat i att man till påsk ska äta "påskmat" dvs Janssons frestelse, ägg, sill, potatis, köttbullar och prinskorv... påminner det inte lite väl mycket om det vi äter till Jul och till Midsommar(då grillar vi men det är ett annat recept)?

Hemma hos oss har vi lamm och kalkon på bordet. Fräsch sallad och underbart goda och frasiga smördegsknyten fyllda med olika ostar. Hemmagjord sås (vad annars?!) och fetaostkräm fyllda svampar. Mums! Det kallar jag för en lyxig middag. Jag hoppas att mamma vill fylla i och berätta hur hon gör sin kalkon och lamm eftersom det var inte jag som gjorde köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar