Hur gör man bigos då? Jo det är tämligen enkelt.
Skär upp en typ skinkstek i småbitar eller köp färdiga grytbitar. Köp en korv med smak som du gillar, vi valde en tysk salamikorv med chilismak. Surkål finns att köpa på burk färdig lagat som man bara tillsätter. Man kan hacka i rödlök eller annan lök om så önskas. Sås görs gärna av passerade och krossade tomater. Eftersom grytan blir sannerligen smakrik passar det utmärkt med nybakat grovt rågbröd.
Jag fann att det var godast att doppa brödet i såsen eller helt enkelt sleva upp lite på brödet och äta det på så sätt, men alla sätt är bra utom de dåliga.
Men nu har ni fått lite inspiration från det polska köket, vilket jag efter egen erfarenhet trodde jag aldrig skulle rekommendera något från, men där ser man vad fel man kan ha.
Bigos - Polsk specialité |
Brödet är gjort i form av scones |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar