Testade en ny maträtt igår, Vegetarisk lasagne och det var en helt underbar upptäckt. Jag och min sambo tyckte att det blev väldigt gott. Pröva du också!
Ingredienser (räcker till ca 7-8 portioner)
1 st Aubergine
1st Rödlök
1st Gullök
1-2 st Vitlöksklyfta(or)
3-4 st Morötter
1 burk Krossade tomater
1 burk Passerade tomater
ca 9 st lasagneplattor (fullkorspasta)
1 pkt Fetaost
ca 200-300 gram Hackad spenat (fryst)
ev riven ost
1. Sätt ugnen på 200°
2. Hacka lök och aubergine. Finriv morötter.
3. Stek grönsakerna i rikligt med smör.
4. Tina den frysta spenaten och blanda ihop den med fetaosten till en "kräm"
5. Blanda i den krossade och passerade tomaten med grönsakerna. Krydda med salt, svartpeppar och grillkrydda plus vitlöksklyftorna.
6. Varva lasagneplattor med såsen och fetaostblandningen. Obs tänk på att inte lägga plattor längst upp, dessa blir då inte mjuka utan hårda och lätt brända. Riv lite ost över (passar bra om man har slutet på en ostbit att riva över)
7. Ställ långt ner i ugnen i ca 30 min. De sista tio minuterna kan man ställa den högre upp för mer färg.
8. Servera med grönsallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar