torsdag 1 december 2011

Den pinsamma smörgåstårtan

Hörde på radion idag att smörgåstårtan är ute, tydligen är man helt ute och pinsam om man gillar den. Det är ju synd, säjer jag som verkligen tycker att det är både roligt att göra och gott att äta
en festlig smörgåstårta.

Visst kan jag förstå att leverpastejen och mimosan kan vara uttjatad, men det finns ju oändliga varianter.

Jag har gjort en italiensk variant några gånger, lite olika varje gång, med pesto, Philladelphiaost, olika skinksorter , oliver och solrosskott.

Som sagt, det finns fantastiska varianter, som smakar himmelskt.

Några viktiga detaljer bara
- Landgångsbröd finns i frysdisken, den är nämligen väldigt känslig
har själv sökt bland brödhyllorna utan att hitta.
- En smörgåstårta mår bra av att "gotta till sig" ett par timmar i kylen, 
annars kan den kännas torr
- Tänk färg och form, den ska ju också "se" god ut.
Just med en smörgåstårta kan man ju dekorera med enkla medel, t ex några fina salladsblad.


Vad finns bortom smörgåstårtan då?
Ja, laxsnittar kanske, det kan väl också vara gott,
men man blir nog inte mätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar