Muffins my way:
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot annan smaksättare som ex kakao)
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1-2 dl mjölk
ca 100gr smör
200 gr ljus blockchoklad (föredrar man vit eller mörk choklad går självklart det också bra, men det påverkar sockermängden, vit = mindre socker, mörk = mer socker. Man bestämmer själv hur söt man vill ha sina muffins)
1. Sätt på ugnen på 225°
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver
5. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten, omväxlat med mjölken och smöret
6. Hacka och tillsätt chokladbitarna och rör runt försiktigt (man ska undvika att röra alltför mycket i en smet som innehåller bakpulver. Har man jäst är det motsatsen)
7. Klicka i smeten i muffinsformar ca 3/4 delar
8. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min (varierar beroende på ugn)
=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar