Sockerkakor, tårtbottnar, muffins mm är bakverk som faktiskt går att variera i det oändliga.
Testade en ny variant igår, av den enkla anledningen att jag hade glömt smöret...
så jag satte en halv deciliter olja i smeten istället.
Det blev muffins som var fjärilslätta, jättefluffiga och lite torra, men fullt godkända.
Tänker mig att denna variant skulle passa utmärkt som tårtbotten.
Det svåra med mina bakverk är att jag aldrig gör likadant från gång till gång, att jag aldrig följer recept, och att jag aldrig skriver upp hur jag har gjort.
Men ungefär så här gjorde jag
Vispa
2 ägg o 2 dl socker
blanda i
2, 5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
smaktillsats, t ex vanilj, kakao, pepparkakskryddor eller ngt annat.
0.5 dl olja
rör ihop snabbt
klicka i formar
grädda 200 gr ca 15 min
Ibland står det i recepten
vispa
ägg och socker
och ibland står det
vispa
smör och socker
vad är då skillnaden?
ägg och socker ger en torrare kaka
och smör och socker ger en tyngre, saftigare kaka.
En gång såg jag en annons om en kurs i
Vegetariskt brödbak
min första tanke var då, "men det finns väl bara vegetariskt brödbak"
men då kom jag på att det finns ju köttfärslimpa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar