fredag 4 maj 2012

Slut på tråkiga grönsaker!

Tråkiga grönsaker? Nej tack! Numera ska vi äta grönsaker till maten som är gott och smakar. En ny upptäckt jag gjort är att Sparris är utmärkt till middagsmaten och passar till det mesta. Den är väldigt smakrik och om man steker den, blir det garanterat en hit. Det var faktiskt min svärmor som serverade smörstekt sparris första gången i år på påskafton. Har sedan dess velat prova det men inte kommit mig för förrän nu. Så här gjorde jag:

1. Lägg rikligt med smör i en stekpanna. 
2. Lägg sedan ner sparrisen, som du skurit bort den grövsta delen längst ner på, i pannan. 
3. Stek tills sparrisen fått lite färg och är mjuk. (det är då den blir som godast). 
4. Lägg upp på en tallrik och salta och peppra över. Om man vill ha den extra god kan man ringla ner smöret som blev kvar i stekpannan. Mums! 

Länge leve grönsaken! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar