För första gången testade jag på att tillaga linsgryta, med väldigt mycket annat i också. Linser har en ganska specifik smak men jag tycker att med lite kreativitet så blir det gott det också.
Ingredienser
En burk röda linser
En burk gröna linser
ca 1,5 dl ris (tog de rester som fanns kvar)
Picknickbog
1 pkt krossade tomater
1 stark chorizokorv
1 gullök
1. Hacka picknickbogen i småbitar och stek i smör, helst i en järngryta.
2. Hacka upp löken och korven, stek i en stekpanna och ställ åt sidan tills senare.
3. Koka riset (om man inte redan har det klart sedan innan, rester går jättebra att blanda ner)
4. När köttet är färdigt tillsätt krossade tomater, lök, korv och båda paketen linser (med vätska och allt)
5. Krydda efter smak, jag valde att ta lite grillkrydda, rosépeppar, svartpeppar, salt.
Tips! Baka eller köp lite vitt bröd och ha till grytan, tror det skulle vara väldigt gott ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar