Älskade Italien med all sin pasta. Det är inte det allra nyttigaste att äta, men ibland gör det ingenting om man får något lite mer fett i sig. Så länge man försöker undvika halvfabrikat och snabbmat kan man få ha lite extra fett i maten man äter hemma.
Häromdagen kom jag hem sent och hade ingen inspiration (som alltid när man ska äta middag själv). Men så hittade jag lite fullkorspasta (penne), en burk svamp, lite skinka, vitlök, ett ägg och tänkte, vänta har jag inte sett någon reklam om att göra en enkel pasta carbonara? Så jag använde mig av internets fantastiska värld och googlade på milda.se och hittade minsann det receptet jag tänkte på. Självklart så kan jag inte följa det, vad hade det varit för roligt? På mitt sätt vet man aldrig hur maten kommer att smaka, på gott och ont förstås.
Så här blev det att jag gjorde:
1. Kokade pasta enligt anvisningar på paketet.
2. Blandade ägg, mjölk, lite vanlig hushållsost ost som jag rev ner i en bunke och vispade ihop.
3. Jag hade lite smörgåsskinka kvar (brukar köpa "skivspill" vilket oftast är mycket mer än i ett vanligt skinkpaket) som jag skar i småbitar och stekte i lite smör för att få den lite mer knaprig. Tog några klyftor vitlök som fick stekas med för att ge lite god smak åt skinkan.
4. När pastan hade kokat färdigt och jag tagit bort vattnet la jag i lite mer smör i stekpannan och hällde ner all pasta som fick stekas lite lätt. Därefter tillsatte jag såsen med ägg, mjölk och ost och till sist svampen. Blandade runt och kryddade med lite extra salt och svartpeppar. Ps: Plocka undan vitlöken, den är inte jättegod att råka tugga på!
För att utvärdera rätten så måste jag säga att det blev väldigt gott, barnvänligt, enkelt och väldigt mycket mat. Passade också bra att äta dagen efter uppvärmd i mikron (all mat passar ju inte till det men såsen gjorde att det gick alldeles utmärkt).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar