Hur gör man då panerad fisk?
1. Vispa ett ägg och lägg på en tallrik.
2. Strö ut lite vetemjöl, kornmjöl eller ströbröd på en annan tallrik. Blanda i salt och svartpeppar.
3. Skär filén (som ska vara helt upptinad), i lagom stora bitar. Doppa bitarna först i ägget och sedan i mjölet.
4. Stek fisken i smör tills de fått fin färg och det inte längre kommer ut "vätska" när du trycker stekspaden på dem. Man kan ju alltid dela på en fisk om man osäker på om den är helt färdig. Stek bara inte för länge då det lätt blir väldigt torrt och tråkigt.
Tillbehören
För att få lite extra gott ris till så kan man tillsätta lite vanlig matolja i vattnet du kokar riset i. Det ger en fin yta till riset. En mer raffinerad sallad kanske hade varit att föredra, men i slutet av månaden för studenter och många andra är det rester och de billiga extra priserbjudanden som avgör vad man äter till. Denna gång blev det mango och sallad för vår del. Vad står det på ert bord? =)
![]() |
Panerad fisk, ej stekt |
![]() |
Det färdiga resultatet |
Spätta är väldigt gott att panera också :)
SvaraRadera