Denna paj gjorde jag för att ha med mig och äta kall till en picknick, men jag måste säga att jag föredrar den varm så som jag åt den dagen efter. Skulle nog nu i efterhand kanske ta bara en burk med paprika och använda mig av skinka eller bacon för att få lite mer salt smak till det hela. Men att ha oljan från burken i pajdegen var en hit tyckte jag. Tänk bara på att degen blir väldigt kladdig, men det är bara att trycka ut den i formen.
Ingredienser
Pajdeg
150 g | vetemjöl |
---|---|
1 dl | grovt mjöl |
75 g | smör |
1 krm | salt |
0,5 dl | olja, från paprikaburken |
Fyllning:
2 st | lökar |
---|---|
olja, från paprikaburken | |
2 st burkar | grillad paprika, Zeta |
1 bit | getost, skivor |
2 dl | mjölk |
2 st | ägg |
salt | |
svartpeppar, nymald |
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kör mjöl, smör och salt i matberedare eller använd fingertopparna tills smöret är finfördelat. Tillsätt oljan och arbeta snabbt ihop en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform (ca 28 cm i diameter). Ställ formen kallt.
4. Skiva löken tunt och fräs i 2 msk olja från paprikaburken. Skär paprikan i strimlor och tillsätt den. Fördela blandningen i pajskalet. Lägg på ostskivorna. Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll på blandningen vid sidan om osten.
5. Grädda pajen på nedersta falsen ca 25 min tills äggsmeten stannat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar