söndag 16 oktober 2011

Simply Delicious

Vit Chokladmousse med hallonsås och chokladhjärta

Ingredienser (ca 4 portioner)
150g vit choklad
2 burkar kesella
2-3 dl grädde

1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron (tänk på att ha på defrost i mikron).
2. Blanda ihop kesella med lättvispad grädde och blanda sedan ner det i chokladen.
3. Klicka ner smeten i dessertskålar eller fina glas. (blir väldigt effektfullt vid servering).

För att göra hallon"sås" tinar du upp frysta hallon och blandar dem med florsocker. Låt stå i kylskåpet medan du gör det andra. Då får hallonen en "såsig" konsistens.

Chokladhjärtan gör du genom att smälta choklad (vattenbad eller mikro) och sedan använder en pappersstrut för att göra mönster på smörgåspapper. Dessa papper lägger du in i frysen efteråt så dina mönster stelnar. Ta sedan fram vid servering och Voilà!

Vitchokladmousse, hallonsås och chokladhjärta

1 kommentar:

  1. Mmm.. Simply smaskens, för att dra till med något på svengelska!

    SvaraRadera