torsdag 6 oktober 2011

Mat till många?

Att servera mat till många är inte längre ett bekymmer.
Det finns vissa saker som är lätt att göra till många och som går att förbereda i förväg.

Kallskuren skinkstek och potatisgratäng? Det låter väl gott!

För ca 10 personer:

Skinkstek
- ca 2 st skinkstekar à 1kg
- Krydda förslagsvis med ingefära, citron, allkrydda, soja (salt behövs inte då skinksteken helst ska ligga och dra i kylskåpet ett tag, salt drar ut vätska och bör därför inte tillsättas)
- Grilla stekarna i ugnen, 175°, räkna med 1h per kg.

Potatisgratäng
- passar utmärkt att göra i en djup plåt.
- En himla massa potatis behövs (men just nu är det ju säsong och extra extra billigt)
- För att undvika en gratäng med halvfärdiga potatisbitar, skär upp potatisen och koka i ca 10 minuter innan man lägger dem i plåten, (detta kan förberedas i förväg)
- Redningen till gratängen är det som gör tricket, grädde, mjölk, lite mjöl och smör kokas upp och kryddas. Häll över gratängen innan du ställer in den i ugnen. (såsen kan göras kvällen innan)
- Tips! Gratängen fungerar utmärkt att värma upp som lunch om det blir något över. 

Kallskuren skinkstek
Potatisgratäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar