Det finns vissa saker som är lätt att göra till många och som går att förbereda i förväg.
Kallskuren skinkstek och potatisgratäng? Det låter väl gott!
För ca 10 personer:
Skinkstek
- ca 2 st skinkstekar à 1kg
- Krydda förslagsvis med ingefära, citron, allkrydda, soja (salt behövs inte då skinksteken helst ska ligga och dra i kylskåpet ett tag, salt drar ut vätska och bör därför inte tillsättas)
- Grilla stekarna i ugnen, 175°, räkna med 1h per kg.
Potatisgratäng
- passar utmärkt att göra i en djup plåt.
- En himla massa potatis behövs (men just nu är det ju säsong och extra extra billigt)
- För att undvika en gratäng med halvfärdiga potatisbitar, skär upp potatisen och koka i ca 10 minuter innan man lägger dem i plåten, (detta kan förberedas i förväg)
- Redningen till gratängen är det som gör tricket, grädde, mjölk, lite mjöl och smör kokas upp och kryddas. Häll över gratängen innan du ställer in den i ugnen. (såsen kan göras kvällen innan)
- Tips! Gratängen fungerar utmärkt att värma upp som lunch om det blir något över.
Kallskuren skinkstek |
Potatisgratäng |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar