Ingredienser
- 1 sats mördeg
Fyllning
- äpplen (hur många beror på storlek på äpplena och hur många som ska äta pajen)
- kanel
- socker
- smör
1. Gör mördegen en god stund innan, ska nämligen befinnas i kylen minst 30 min
2. Sätt ugnen på 225°
3. Skär upp äpplena i små bitar och lägg dem i en kastrull med smält smör.
4. Tillsätt socker och kanel i kastrullen. (OBS tänk på att inte ta för mycket socker! jag råkade använda 1 1/2 dl socker, när det säkert bara behövdes 1/2 dl!)
5. Låt det småkoka medan du kavlar ut mördegen och klär en pajform. Glöm inte att nagga botten!
6. När pajskalet blivit gyllenbrunt ta ut den ur ugnen och häll i äpplena som kokat i smör, kanel och socker.
7. Om det blivit kvar deg så kan du göra ett fint mönster med det ovan på.
8. Skär upp klyftor ur ett äpple och dekorera kakan med.
9. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar