Det finns mycket att säga om färg och mat,
som i tidigare inlägg så beror det på kontrastfärg och vilka färger vi förknippar med mat.
En färg som vi definitivt inte blir hungriga av är blått.
Inte ens blåbär är ju blå, försök komma på något ätbart i naturen som är blått.
Det finns ju godis och dricka som är giftigt blå, samma sak gäller när färgen ser konstgjord ut,
syftet kanske då är att det ska vara spännande att smaka, men knappast naturligt.
En grön sallad på en röd tallrik ser fantastiskt gott ut, men också när maten matchar,
som morötter på en brun tallrik. Vill du "lura" någon att äta grönsaker så tänk färg och form vid upplägget.
Nästa gång du går i affären och blir sugen på något, tänk färg och form då, så förstår du hur man med färg, form och naturligtvis även doft lockar.
Tycker själv att det är svårare att botanisera bland hyllorna och bli inspirerad till nya maträtter, ifall allt ligger i tråkiga kartonger i en blå eller grå lokal.
Å andra sidan kan man bli glatt överraskad om man hittar en färgglad påse bland allt det gråa.
Troligtvis är den då av det mindre nyttiga slaget.......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar