onsdag 12 oktober 2011

Enkel Pizza

Pizza är en sådan maträtt som man bara kan börja längta efter.
Då är det riktigt bra att kunna tillverka den själv. Det tar betydligt mindre
tid än vad man tror.

Utgå från grundrecept bröd (finns under blogginlägg Höstmys) och har du tid
kan du låta den jäsa längre än 10 min, annars är det ingenting som behövs.

Av den bröddegen blir det 8 små pizzor.

Baka ut degen till runda ämnen och kvala sedan ut dem och placera på plåtar.
Ugnen ska vara på 225° och de ska gräddas i ca 10-15 min (det beror på lite ugnen)

Viktigaste ingrediensen till en god pizza är faktiskt Tomatsåsen (!)

Jag brukar använda mig av passerade eller krossade tomater, vitlök, svartpeppar, salt,
ketchup (eller råsocker), grill/allkrydda, tomatpuré och en klick turkisk yoghurt.

Sen är det bara fantasin som sätter gränser vad som ska finnas på pizzan.
Svamp, skinka, ost, ägg, korv, bacon, köttfärs, räkor, musslor, grönsaker eller annat du har hemma. Man kan använda sig av rester från köttfärssås eller liknande och lägga på pizzan.

Tomatsås

Ogräddad Äggpizza

Färdig svamp och skinkpizza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar