Efter mat... kommer Efterrätt! (!)
Chokladtårta |
- Äggfri sockerkaka (vanlig sockerkaka går också bra, men konsistensen på den äggfria är väldigt bra som tårtbotten)
- När kakan kallnat dela på den och gör en fyllning. Jag testade med frysta hallon som jag krossade och blandade med socker. Men även vaniljsås är gott till.
- Lägg ihop kakan. Smält nu choklad. valfritt om man vill ha mörk eller ljuschoklad.
Denna gång valde jag att blanda ljus och mörk.
- Dock glömde jag att choklad som stelnar blir väldigt hårt, vi fick "hacka sönder" bitar (haha)
- För att undvika detta kan man tillsätta smält smör och grädde i den smälta chokladen.
Hallontarte |
- Mördegsbotten (mjöl, florsocker och smör)
- Klä en form och förgrädda den.
- Smält vitchoklad och pensla botten med det.
- Vispa ihop grädde, kesella och florsocker. (här kan man välja hur mycket man vill ha av varje sak, smaka av så det blir det du vill ha)
- klicka ut smeten över pajformen. Strö över färska eller frysta hallon. Andra bär fungerar säkert också väldigt bra.
- Som avslutning kan du strö över lite florsocker.
Bon Appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar