att om maten ser tråkig eller konstig ut så minskar
lusten att äta det väldigt snabbt.
Jag och min sambo lagade palt härom kvällen och upptäckte
hur oerhört tråkig palt (för er från södra Sverige: påminner om kroppkaka)
ser ut på en beige tallrik. Se här och jämför:
Beige palt på beige tallrik |
Asiatisk fläskgryta serverad på svart tallrik och färgrika tillbehör |
Som ni ser är det ganska stora skillnader i vad som ser gott ut. Tipset är då att servera mat
på tallrikar som gärna har kontrastfärg till det du ska äta, eller använd röda och svarta tallrikar. Det blir alltid en succé på matbordet.
När det gäller palt, det är en oerhört enkel maträtt, ursprung Norrland. Med endast mjöl och råriven potatis som ingredienser kostar det nästan ingenting. Sedan har man mat för en vecka (minst!) framöver när man kan äta uppstekt palt (vilket jag rekommenderar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar