torsdag 12 april 2012

Hur man räddar en tårta

Jag har äntligen lyckats, jag totalkvaddade tårtan jag skulle servera till efterrätt under påsken. Men här ska jag visa för er att man kan enkelt rädda den med lite grädde!

Tårtan påminner om den chokladtårtan jag skrivit om i tidigare inlägg, den här innehåller dock vaniljsås. Jag väljer helst vaniljvisp (finns i kyldisken) för det går åt så mycket mjölk till att köpa vaniljvisp i pulver form, dock så är det bra att ha hemma om inte affären har öppet eller liknande. Man får göra som man vill helt enkelt. Nåja efter att ha bakat min sockerkaksbotten skulle jag dela den, den gick i krash! Hade gjort det ödesdigra misstaget att inte vänta tills den svalnat helt. Det innebär att det blev lappteknik för att få ihop locket, men allt doldes fint av grädden. Min syster är det som står för dekorationen av tårtan.

1. En trasig tårtbotten...
2. En till synes helt söndermanglad tårta
3. Grädde och systers dekorationer räddar tårtan (dagen)

1 kommentar: