måndag 13 februari 2012

God gryta

När vi ändå talar om kött som sägs vara "sämre" har vi grisköttet, som fortfarande är det billigaste köttet men oj så gott det går att få det köttet. Griskött tål att man kryddar en hel del och nästan alla tillbehör passar till det.

Till exempel, jag gjorde en enkel köttgryta

Ingredienser:
ca 500 gram fläskkotlett (benfri i en ej uppskuren)
en burk hericot verte
två burkar svamp (plus spadet)
en gullök
en rödlök

1. Hacka löken, köttet och hericot verte i småbitar
2. Fräs alltihopa i lite smör i en gryta eller stekpanna med höga kanter
3. Krydda med soja, salt, peppar och valfri krydda (jag valde allkrydda)
4. Häll i svampen plus spadet
5. Låt grytan sjuda på svag värme, smaka av såsen och avsluta med att runda av med lite grädde (mjölk eller turkisk yoghurt fungerar också bra).

Jag valde att servera grytan tillsammans med baguetter, men jag tror att potatis, pasta eller ris passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar