söndag 12 februari 2012

Alla Hjärtans Dag

Idag vet vi som sagt var (tack och lov!) vad som går att äta och inte. En självklar favorit är söta saker, så jag tänkte att ett recept på en ursmarrig äppelkaka kan passa bra till alla hjärtans dag.
Den passar utmärkt att dela med sin partner eller vänner eller helt enkelt unna sig själv något riktigt riktigt gott, för att lyxa till vardagen (eller helgen).


Ingredienser
2 ägg
2,5 dl socker
150 gram smör (visste ni att hemligenheten till lyckade bakverk är mycket smör?)
ca 3,5-4 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 gröna äpplen (stora)

Garnering
kannel+socker
1 rött äpple

0. Sätt ugnen på 200-225° (beror på ugnen)
1. Vispa ägg och socker poröst i en bunke
2. Smält smöret och låt svalna
3. Blanda bakpulver och mjöl i en annan bunke
4. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken
om vartannat.
5. Skär de gröna äpplena i små bitar (skala är valfritt, själv föredrar jag med skal)
6. Smöra och bröa en form med smör (haha logiskt va) och socker (det blir en garanterad hit!)
7. Blanda ner de uppskurna äpplena i smeten och häll i formen.
8. Dekorera med det röda äpplet i form av klyftor och strö sedan lite kanel över som avslutning.
9. Placera kakan långt ner i ca 20-30 minuter
10. Mums! 

Denna bjöd jag på hos min värdfamilj i Frankrike =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar