torsdag 1 mars 2012

Recept på en lyckad kock

Ser på vår "väldigt lilla" undersökning att de flesta improviserar i köket.
så är det, om man inte har färdiga matkassar eller färdiga maträtter som värms i mikron.

Här kommer ett recept på en lyckad kock

5 delar Kunskap om råvaror
3 delar Hur man kryddar och med vad
8 delar Förmåga att göra något av det som finns
5 delar Förmåga att göra nya maträtter av gamla rester
4 delar Att man smakar på maten när man lagar den
6 delar Fingertoppskänsla
7 delar Hantera maten med värdighet
3 delar Vision 
5 delar Misstag

Visst är det bra att kunna följa ett recept, men att vara läskunnig
gör ingen god middag, så som med allt annat så gäller det att öva,
prova sig fram och göra fel. Ibland lyckas man ju också...

En liten test kan vara att nästa gång du går på restaurang,
beställ in något obegripligt och försök lista ut vad det är i,
gå sen hem och försök återskapa smaken.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar