När jag ändå pratar om fetaost och alla dess funktioner så måste jag säga att biffar fyllda med fetaost är väldigt enkelt och väldigt gott. Passar bra att värma upp i mikrovågsugnen dagen efter.
Ingredienser
- Ett paket nötfärs (ev bland- eller lammfärs)
- Ett ägg
- 2-4 skivor vitt bröd
- Valfri krydda
- en skvätt mjölk
1. Blanda Mjölken, kryddorna och brödet till en massa, smaka av i detta stadiet (för sedan när köttet är i är det inte lika lätt)
2. Blanda i färsen och tänk på att den måste vara helt upptinad.
3. Tillsätt ägget och blanda väl i smeten.
4. Skär upp fetaosten i små fyrkanter. Ta lite av köttfärsen i handen (obs tvätta händerna i kallt vatten innan så kladdar det inte) och platta ut den i handflatan, lägg i några bitar fetaost och täck dem med köttfärsen.
5. Placera på plåt med bakplåtspapper och låt vara i ugnen ca 20-25 min i 225°
Passar förslagsvis till ris, klyftpotatis eller potatisgratäng. För att få måltiden ännu godare kan man göra en hemmagjord tzatsiki till. Ta bara lite turkisk yoghurt, vitlökskrydda och salt så är det klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar