tisdag 27 mars 2012

Hönsmammans tips

Ibland råkar man ut för matvaror som är totalt omöjliga.

En gång såldes det billiga hönor på affären.
Det var på den tiden när kyckling var föhållandevis dyr mat och korv var billig.
Glad i hågen gick vi hem med detta "fynd". Vad skulle vi göra med den?
Till slut bestämde vi oss för att koka den, hade faktiskt blivit varnad av min mamma att
höna var sega djur som krävde sin kock. Ja den kokade och kokade och kokade,
efter några timmar sa vi att det var väl konstigt om den inte var mör nog, men när vi stampade med
gaffeln i det stackars djuret så var det segt och stenhårt. Vi försökte bända fram lite kött mellan ben och skinn, men det blev så lite att magen ekade efter middagen.
Jag tror idag att jag hade gjort så här istället,
jag hade kokat hönan tillsammans med olika grönsaker och sen silat
alltsammans och gjort en fond för annan matlagning. Alternativt i ugnen och hällt på vatten efter en stund, för att få fram alla smaker.
Stackars lilla höna som inte ens fick sluta sina dagar på ett hedervärt sätt
som en god middag utan fick hamna i soporna. Sicket meningslöst liv.
Vi har aldrig köpt höna sen dess, förmodligen har jag även fört det vidare till
kommande generation att hönor, det är sega rackare det.
Passa dig för dem.

En annan gång ska jag berätta om en hare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar