måndag 26 mars 2012

Kyckling

Tycker du som jag att kycklingfilé är gott, men oerhört svårt att få till bra. Antingen blir den seg, torr eller gummiaktig. Jag tycker att har man kycklingfilé är det bäst att använda den till olika wok eller grytor. Antingen om ni gör dem i ugnen eller på spisen. Igår testade jag att göra en typ av gryta. Tog lite av diverse ingredienser som fanns hemma.

Ingredienser
Ett halv paket kycklingfilé
Två stänger selleri
frysta grönsaker (morötter, hericot verte, blomkål etc)
Ett paket sås "café de paris"
Kryddor
Soja

1. Hacka upp kycklingen i små bitar och fräs i olja så de får en fin yta.
2. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa ett tag också.
3. Koka upp såsen i egen gryta enligt förpackning (jag struntade dock i smöret)
4. När kycklingen fått fin färg tillsätter man såsen och rör runt.
5. Krydda lite extra om så önskas (lite salt behövs oavsett). Jag valde att krydda med lite allkrydda, soja, svartpeppar och salt. Det gav en extra sting åt såsen med skvätten soja jag tog i, så den rekommenderas. Dock så blev det väldigt kryddstarkt med pepparn, den kan man hoppa över.
6. Servera till exempel med ris

(Bild kommer senare) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar