tisdag 13 mars 2012

Från tekakor till sallad

Jag vet inte om ni har samma bekymmer som mig och min sambo, vi glömmer
nämligen ganska ofta att man borde äta mer grönsaker, mer sallad helt enkelt.

Jag tycker själv att sallad piggar upp vilken tråkig måltid som helst, även en tråkig mikromatlåda
om man har med sig en liten burk med sallad.

Vad ska man då ha i sin sallad? För det första så ska man bara göra en sallad på saker man verkligen gillar, annars kommer man ändå inte äta den och sedan tycka att det är jobbigt. För det andra bör man tänka på vad som är i säsong och gärna festa till det ibland med att lägga till någon frukt i salladen. Ofta passar äpplen eller apelsiner väldigt bra till de flesta måltider. Om man är en sådan som får ett litet sötsug efter maten passar det utmärkt med en "sötare" sallad efteråt.

Min favorit sallad är väldigt simpel, färsk sallad, gärna från kruksallad och plommon eller coctailtomater. Tyvärr får man akta sig för tomater under vintertid då dessa är tämligen smaklösa och tråkiga. Jag brukar lyxa till med fetaost i min sallad (dock ingen sallad men väldigt gott).

En liten historia om fetaost i sallad; Hemma hos mina föräldrar på tacokvällar finns det en mängd av saker på bordet, då också alltid fetaost. Min lillasyster som alltid hört att man åt grönsaker till tacos kopplade ihop ett plus ett fick det till att fetaost var en grönsak. När hon på skolan skulle berätta vilken hennes favoritgrönsak var, vad tror ni hon svarade? Jo, fetaost!

Kycklingsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar