Även om det är juletider och man frossar i sötsaker tänker jag mig
att det kan vara gott att variera och äta riktig mat ibland.
En enkel lunch/middag - variant av pasta och skinksås
Ingredienser
bacon
purjolök
ev annan lök
matlagningsgrädde
mjölk
pasta (av valfri sort)
1. Stek bacon och purjolök tills det fått fin färg. (OBS NÄR MAN STEKER BACON BEHÖVS INGET MATFETT!!!) Sätt på vattnet till pastan. Koka upp pasta enligt anvisning på förpackning.
2. Tillsätt matlagningsgrädde och ev lite mjölk (för att balansera den tjocka grädden)
3. Krydda med lite salt (om det behövs), och peppar.
Med allt det söta vi trycker i oss till jul kan det vara gott med en maträtt som är lite salt. Men det är min personliga åsikt.
à bientôt!
klassiker! Matte och jag äter pasta och baconsås typ en gång i veckan ;) men brukar köra på redning med mjölk och mjöl och creme fraiche ist till såsen plus peppar förstås :)
SvaraRadera