Till mina pannkakor tog jag hallonsylt och smör (lite av en norrländsk tradition med smör) med de hade nog varit väldigt goda med en klick grädde för att få en mer "efterätts" känsla. I vanliga fall ska man äta sådana pannkakor med lönnsirap men det, mina kära läsare, är ingenting jag tycker om. Vill ni prova det so be my guest.
Detta är i alla fall receptet jag använde:
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda torrprodukterna.
3. Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. .
4. Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar