Innan jag drar igång med det "stora" avslutnings och examens inlägget tänkte jag bara skriva några rader om att det är väldigt svårt att ta över en annan kocks förkläde.
Vad menar jag med det? Jo det är nämligen så att min ömma moder befinner sig på annat håll denna vecka och jag tillbringar den med resterande familjen. Det blir i princip alltid jag som lagar maten (mycket för att slippa äta korv med mos alla dagar), men det är inte så lätt att försöka laga mat till den kritiska nämnden aka min familj. De är ju vana vid min mammas mat som hon haft x antal år mer på sig att förfina. Hon vet även exakt vad de äter och inte äter. Själv känner jag mig alltid lite kluven i vilka kryddor och hur starkt jag kan krydda maten. Det känns alltid som om jag försöker göra "på samma sätt som mamma" fast egentligen ska man väl tänka att alla lagar mat på olika sätt.
Så till er alla kära läsare (vilka ni nu är) så gör inte som jag och jämför er med andra i er matlagning. Experimentera, upplev nya smaker och framför allt, be aldrig om ursäkt för något du har gjort! Det blev som det blev.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar