onsdag 30 januari 2013

Varför jag sällan gör panerad fisk

Jag har kommit på varför jag sällan gör panerad fisk. Oavsett fisksort (idag försökte jag mig på rödspätta) så blir det aldrig bra! Det låter så gott med egen panerad fisk och sedan när man står där med ägg på händerna, mjöl i ansiktet och ströbröd över hela diskbänken undrar man "vad tänkte jag på egentligen?". Det blev inte alls som jag tänkt mig, paneringen fastnade antingen i stekpannan eller drogs bort av stekspaden när jag vända på fisken. Ändå står det bara i recepten: 

"Vänd fisken i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd innan det läggs ner i stekpannan. Stek på medelvärme tills fisken blivit gyllenbrun". 

Jag har aldrig sett om fisken blivit gyllenbrun för när jag vänder på fisken stannar alltid paneringen kvar i stekpannan. Ett mysterium alltså. Råkar ni sitta på just det där tipset om hur man lyckas med stekningen, tveka inte, berätta för mig! Stackars pojkvännen fick idag äta sönderstekt rödspätta, vattnigt ris, brända wokgrönsaker och en underbar kall yoghurtsås. Tror ni den menyn skulle sälja på restaurangen? Jag är lite tveksam... 

Bättre lycka till er vid matlagningen! 

1 kommentar:

  1. Vi lyckas oftast med panerad fisk. Tycker det är gott och rätt enkelt. Brukar doppa fisken först i ägg och sen i blandning av mjöl och ströbröd. Har ibland i kryddor också. Och så rikligt med smör till stekningen.

    SvaraRadera