tisdag 15 januari 2013

Köksvåg

Har ni också upptäckt att alltfler gånger stöter man på recept där enheterna står i gram/ml istället för i dl.  Istället för att hålla på att omvandla alltihop önskade jag mig av tomten en köksvåg, en snygg köksvåg också. Tomten svarade på min önskan och jag fick en snygg köksvåg och jag ljuger inte när jag säger att med en sådan framme vid bakbordet känner du dig som en proffskock. Jag tror att om man satsar på att göra miljön där du bakar/lagar mat a k a köket till en fin och bra arbetsplats, trivs du bättre och då lagar du bättre mat. Jag har förmodligen redan nämnt att jag lagar mat på känsla, precis som min mor, vilket betyder att vissa dagar blir det gammal gröt och andra dagar tre rätters middag.


Här ser ni en bild på min köksvåg, men det finns ju alla möjliga varianter. Små smidiga, vågar i klatchiga färger, digitala vågar och en uppsjö av andra. Det finns i alla prisklasser också så känner man att man inte vill lägga ut en förmögenhet så finns det alternativ. Jag rekommenderar en köksvåg för att det blir mer exakt när du bakar framför allt. För det är ju så att potatismjöl och vetemjöl väger inte lika mycket. Samma sak är det med florsocker eller strösocker. 1 dl av alla de olika saker kommer att ge olika vikter på vågen. Lite intressant att veta va? Nu är t o m matlagning något av en vetenskap. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar