söndag 8 januari 2012

Fryst eller torkat

Muffins med chokladmousse blev en succé!
Konsistensen blev lite som kladdkaka i mitten, så jag satte en klick grädde i mitten och åt med sked.
Jättegott faktiskt!

Gjorde en "variant" av en köttgryta som jag såg på TV-programmet, (Två hungriga italienare).
Nötkött, som jag kokade i buljong i förväg.
Morötter och rotselleri, som jag strimlade och grillade i ugnen.
Sen blandade jag allt i en gjutjärnsgryta, med lite olja, smör, salvia, rosmarin, salt och peppar.
På med tomatkross, tomatpuré, rödvin.
Sen fick det koka jättelänge, blev säkert 1,5 tim.
Till detta blev det pasta.
Det var lite krångligt, men vinsten var förutom smaken också mängden.
När man gör så här kan man ju frysa in ... och äta sen. Det blev mycket.
Kom just på att jag inte skrev på förpackningarna...

Apropå pasta så var det ett intressant inslag om det i ovannämnda program.
Pastans historia var i korta drag en fråga om praktisk förvaring av fattigmansmat.
Platta torra mjöl och vattenblandingar klarade sig länge.
Det som vi äter, färsk pasta, var inte alls på tal.
Aldente går inte att få med färsk pasta, intressant, tycker jag.
Tänkte att pastan egentligen påminner om skedpalt, som också har tjänat som fattigmansmat i
kärva tider.
Men allt sånt förändras ju och det som förr var enbart överlevnad blir idag lyxmat med en liten kvist basilika på tallriken och fin miljö.

Till sist vill jag bara berätta om tallriken som ville köpa skog,
- Varför då? frågade någon
- Jag vill bli tallrik...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar